Το 108

Το Ι 0 8 από την αρχαιότητα θεωρείται ένας ιδιαίτερος αριθμός και οι ερμηνείες είναι πολλές.

Για μας το Ι 0 8: Ο εαυτός, το σύνολο, το άπειρο.

Η ιδέα του 108, όπως συμβαίνει συνήθως, γεννήθηκε πολύ πριν γίνει γνωστή προς τα έξω. Πυρήνας αυτής, ήταν η δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα δίνονταν εργαλεία προσωπικής βελτίωσης και γνωριμίας του Εαυτού, με αγάπη και αφοσίωση. Βασικό μας εργαλείο θα ήταν φυσικά η yoga, αλλά και οτιδήποτε νιώθουμε ότι βοηθά τον σκοπό μας!

Ο καιρός πέρασε και οι συνθήκες μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα να κάνουμε πράξη ένα μέρος της ιδέας μας. To studio108 λοιπόν είναι μια ιδέα εν εξελίξει! “Ανοίξαμε” με ένα μικρό, ζεστό χώρο, θέλοντας να χτίσουμε ολιγάριθμες ομάδες που προχωρούν με συνέπεια και σταθερότητα, θεωρώντας ότι ενώ η αναζήτηση του εαυτού είναι προσωπική διεργασία, η συνύπαρξη δρα ευεργετικά!

Ο χρόνος πέρασε και εμείς μεγαλώσαμε, πληθύναμε, αλλάξαμε…Και κάθε φορά πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο την ιδέα μας…χωρίς αυτή να είναι αμετακίνητη. Πλέον, στεγαζόμαστε σε έναν μεγαλύτερο χώρο, ειδικά διαμορφωνόμενο, ο οποίος ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στις δικές σας. Και πάλι στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή σας, και πάλι ζεστός, ευάερος και προσεγμένος από μάς για όλους μας!

 

Ιωνάς

Ως φοιτητής ιατρικής και λάτρης των πολεμικών τεχνών και της καλλισθενικής γυμναστικής, ο Ιωνάς συναντήθηκε με τη γιόγκα τυχαία. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Γερμανία, αφοσιώνεται στην Ashtanga yoga, «χρησιμοποιώντας» και εφαρμόζοντας στην πρακτική του τις ιατρικές του γνώσεις. Με στόχο την βαθύτερη κατανόηση των οφελών της γιόγκα, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο ξεκινά το 7μηνο ταξίδι του στην Ινδία, όπου κατανόησε βαθιά την αλληλεπίδραση της κίνησης και της αναπνοής με τον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκινά να διδάσκει yoga. Οι γνώσεις που αποκόμισε από τις σπουδές του, η αγάπη του για συνεχή μάθηση, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εμπειρία του στη διδασκαλία, αλλά κυρίως η διάθεσή του να μοιραστεί την εμπειρία του για τα οφέλη της κίνησης του σώματος και της αναπνοής σύντομα του επιτρέπουν να διδάξει σε εξειδικευμένα σεμινάρια και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανατομία, διαλογισμό και pranayama.

Αθηνά

«Μαθαίνοντας να βρίσκω άνεση σε άβολες θέσεις», αυτό είναι η yoga για μένα. Η ασχολία της με τη yoga ξεκίνησε χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της στη Βαρκελώνη. ¨Έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ την πρακτική της, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, κάτι που αργότερα την οδήγησε να ειδικευτεί στη prenatal yoga. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχοντας ολοκληρώσει την διδακτορική της διατριβή, αποφάσισε να ασχοληθεί λίγο πιο συστηματικά με την yoga το 2015 πραγματοποιώντας το 200 ωρών εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Η διδασκαλία της yoga δεν ήταν στα σχέδια της, ασχολούμενη εκείνη την περίοδο με την συμβουλευτική σταδιοδρομίας. «Αλλά η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν εσύ προγραμματίζεις κάτι άλλο»! 

Φέτος μαζί μας...

Βέρα

Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του εαυτού μου. Για πολλά χρόνια ασχολούμουν με το τένις σε αγωνιστικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών γνώρισα τη γιόγκα . Γρήγορα συνειδητοποίησα ό,τι αποτελεί τρόπο ζωής καθώς με βοήθησε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η γνωριμία με τον Ιωνά και την Αθηνά αποτέλεσε έμπνευση στο να ασχοληθώ πιο συστηματικά με τη γιόγκα.  Θέλοντας να εμβαθύνω την πρακτική και την κατανόησή της παρακολούθησα το σεμινάριο 200 ωρών της Yogaworks. Μέσα από τα μαθήματα μου θέλω οι μαθητές να απολαμβάνουν τη πρακτική και τα οφέλη της χωρίς να έχουν εμμονή με το αποτέλεσμα.

“Οι εχθροί μου είναι το άγχος και ο φόβος και οι καλύτεροι μου φίλοι τα όνειρα και η πραγματοποίηση τους”.

                                                                                                  Μαρία 

 

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία να πειραματίζομαι με διάφορα είδη εκγύμνασης.  Η άσκηση για μένα έγινε τόπος ζωής και μεγαλώνοντας άρχισα να αναζητώ αυτό που με εκφράζει περισσότερο. Μέσα από αυτήν την αναζήτηση ανακάλυψα τον κόσμο του Pilates, έναν πιο εσωτερικό και ουσιαστικό τρόπο άσκησης σε σχέση με ότι ήξερα. Αυτός ήταν και ο λόγος που με κέρδισε. Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Basi pilates ( Mat & equipment 500 ωρών) εμπλούτισα τις γνώσεις μου ώστε να μπορώ να προσφέρω τα οφέλη της μεθόδου στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. 

Pilates για μένα, είναι ο συνδυασμός σωματικής  ενδυνάμωσης και πνευματικής άσκησης. Οι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την μέθοδο Pilates και την φιλοσοφία της: έλεγχος, αποτελεσματικότητα, ροή, ακρίβεια, αρμονία, κέντρο, αυτοσυγκέντρωση, αναπνοή, ισορροπία, επίγνωση. 

“Οι ασκήσεις δεν γίνονται πιο εύκολες, γίνονται καλύτερες” 

Χαιρετώ εκείνο το μέρος μέσα σου στο οποίο ζει όλο το σύμπαν. Χαιρετώ εκείνο το μέρος μέσα σου που είναι γεμάτο φως, αλήθεια, γαλήνη και σοφία. Χαιρετώ εκείνο το μέρος μέσα σου που όταν βρίσκεσαι εκεί και βρίσκομαι κι εγώ εκεί, τότε σε εκείνο το μέρος υπάρχει μόνο Ένας..